Saturday, November 17, 2007

ယမ္းစိမ္းပါ အစားအစာမ်ား ၾကာရွည္စားက ေသြးကင္ဆာျဖစ္ပြား ႏိုင္ၿပီး အသည္းထိခုိက္ႏိုင္



အသားငါးမ်ားကို တာရွည္ခံေစရန္ အေထာက္အကူပစၥည္းတစ္မ်ိဳးျဖစ္သည့္ ယမ္းစိမ္းပါဝင္ေသာ
အစား အစာမ်ားကိုအခ်ိန္ကာလကာရွည္စြာစားသံုးပါကေသြးကင္ဆာေရာဂါျဖစ္ပြားေစႏိုင္သည့္အျပင္
အသည္းကိုလည္းထိခိုက္ပ်က္စီးေစႏိုင္ေၾကာင္းလုပ္ငန္းခြင္က်န္းမာေရးဌာနမွဒုတိယညႊန္ၾကားေရးမႉး
ဦးသန္းထြဋ္ကေျပာသည္။ “ယမ္းစိမ္းမ်ားတဲ့အစားအစာကို ၾကာရွည္ စြဲစြဲျမဲျမဲ ႏွစ္နဲ႔ခ်ီစားရင္ ေသြးကင္
ဆာျဖစ္တတ္တယ္။ယမ္းစိမ္းထည့္တဲ့ပမာဏကေတာ့တစ္ႏိုင္ငံနဲ႔တစ္ႏိုင္ငံမတူဘူး။ ပါထိုက္တဲ့ပမာဏ
ထက္ မ်ားရင္စားသံုးဖို႔မသင့္ဘူး” ဟုအထက္ပါ ပုဂၢိဳလ္က 7Day News သို႔ေျပာသည္။ ယမ္းစိမ္းသည္
ဆားကဲ့သို႔အေရာင္အဆင္းႏွင့္ ပံုသ႑ၭန္ရွိၿပီး ငါးပိ ငါးေျခာက္ ၀က္အူေခ်ာင္း ၾကက္အူေခ်ာင္း အသား
ေခ်ာင္းမ်ား ငါးလံုးမ်ားျပဳ လုုပ္ရာတြင္တာ ရွည္ခံ့ေစရန္ အသံုးျပဳသည့္ ဓါတုပစၥည္း တစ္မ်ိဳးျဖစ္သည္။
“ကိုယ္စားတဲ့အစားအစာမွာ ယမ္းစိမ္း ပါဝင္မႈမ်ားတယ္ မမ်ားဘူးဆိုတာ ဘယ္သူကေထာက္ခံမွာလဲ။
ဘယ္လိုသိရမွာလဲ”ဟုအသားလံုးေၾကာ္ၾကိဳက္ႏွစ္သက္သူတစ္ဦးကေျပာသည္။ တခ်ိဳ႕လုပ္ငန္းခြင္မ်ား
တြင္ လုုပ္ငန္းခြင္သံုးယမ္းစိမ္းမ်ားကိုအရသာခ်ိဳသျဖင့္အေဖ်ာ္ရည္အျဖစ္ျပဳုလုုပ္ေသာက္သံုးသူမ်ားပင္
ရွိေၾကာင္းစံုစမ္းသိရွိရသည္ ဟုNOVEMBER 15,2007 7DAY NEWS တြင္ေဖာ္ျပထားပါသည္။

No comments: